Sık Sorulan Sorular
Topluca Stok Kartlarını Sisteme Aktarabilirmiyim
Topluca Stok Kartlarınızı Araçlar içeri Aktarım Bölümünden Excel Şablonu Şeklinde Hazırlayarak O Excel Şablonunu Sisteme Entegre Edebilirsiniz.
Cari Hesaplarımı Excel e Nasıl Aktarabilirim Detalı Şekilde Hareket Dökümü alabilirmiyim
Cari Hesaplarınızı Müşterilerinizi Müşteriler Bölümünde Ekranın Sağ Üst Tarafından Dışarı Aktarım Bölümünden Excel e dosya hazırlaya bilir siniz.
Topluca Stok Kartlarını Sisteme Aktarabilirmiyim
Yapabiliriiz
E-Fatura Kimler İçin Zorunludur?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan tebliğ kapsamında 2018 veya müteakip yıllık cirosu 5 milyon TL’yi aşan mükelleflere 1 Temmuz 2020'ye kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirildi. Ciro sınırı olmaksızın geçiş yapmaları zorunlu diğer gruplar ise aşağıdaki gibidir: • ÖTV I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi için EPDK’dan lisans alan mükellefler, • ÖTV III sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal edenler, • Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan aracı hizmet sağlayıcıları, internet ortamında gayrimenkul, motorlu araç vasıtalarının satılması ve kiralanması için ilan yayınlayan internet sitesi sahipleri veya işleticileri ile internet ortamında reklamların yayınlanmasına aracılık faaliyetinde bulunan internet reklamcılığı hizmet aracıları, • Komisyoncu veya tüccar olarak meyve ve sebze ticareti yapan mükellefler,
e-Fatura Mükellefi Nedir?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde e-Fatura uygulamasını kullanmak ile ‘yükümlü (mükellef) olmak’ ticari firmalar için kullanılan bir tabirdir. Bu koşullar ve sınırlandırmalar ile ilgili yapılan düzenlemeler GİB tarafından belirli aralıklarla yayımlanan tebliğler ile duyurulmaktadır. Bu çerçevede birçok firma bu tebliğler kapsamında e-Fatura mükellefi olmaktadır
e-Fatura Uygulamasına Geçiş Yaptıktan Sonra Kâğıt Fatura Düzenlemeye Devam Edebilir Miyim?
e-Fatura uygulamasına geçiş yaptıktan sonra, e-Fatura kullanıcılarına kağıt fatura düzenleyemezsiniz. e-Fatura sistemine geçiş yaptıktan sonra size tanınan opsiyon süresi 7 gün ile sınırlıdır. Bu süre zarfında kağıt fatura kesmeye devam edilebilirsiniz.
E-Fatura Gönderme Süresi Nasıl Olmalıdır?
E-Fatura, kağıt fatura ile aynı hükümlere tabi olduğu için 213 sayılı VUK' un 231nci maddesinde kağıt faturalar için geçerli olan hüküm e-Faturalar için de geçerlidir. Buna göre e-Fatura'da da fatura düzenleme süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. Maddeye göre e-Fatura sistem üzerinde oluşturulup 7 gün içerisinde alıcı tarafa iletilmeniz gerekmektedir.